Jobbdags!

Nu ska jag snart åka iväg för att "jobba" lite. En vän till mig har nyss öppnat en blomsterbutik som jag får komma och hjälpa till lite ibland i när hon skall iväg på annat. Det är roligt att få jobba lite och känna sig behövd, att göra lite nytta. Och sen att det är med blommor är ju ett stort plus i kanten. 
 
Under ett års tid har jag varit arbetslös, det är så himmla tråkigt att gå hemma och inte känna att man gör något som betyder nått. I början av detta året började jag plugga vilket har gjort att jag kommit ut lite mer, men det är på halvdistans så det är bara i skolan en till två dagar i veckan vilket har gjort att resterande dagar är jag bara hemma. Men jag hoppas verkligen att denna utbildning gör så att det är lite lättare att få jobb framöver. 

Mitt självförtroende håller på att göra mig galen...!

Jag har alltid haft dåligt självförtroende och kännt att jag inte är helt nöjd med hur jag ser ut, detta har gjort att jag har svårt att ta kontakt med folk och att göra sånt som för andra kanske är lätt. Att tex träffa folk i en stor grupp där det är många jag inte känner, att prata inför folk, att småprata med någon som jag inte känner eller att ringa viktiga samtal. Det mesta handlar om att jag har svårt med den sociala biten, den biten som känns väldigt viktig i dagens samhälle. Man behöver kunna kommunicera och vara frammåt för att komma någon stans och det känns som andra tänker att det är en självklarhet, vilket det inte är för mig. 
 
Jag kämpar med den här biten och tycker ändå att jag vågar mycket mer än vad jag gjorde för några år sedan, det är fortfarande så att jag helst undviker sådant som jag har svårt för men de gånger jag ändå gör grejerna så känns det så himla bra efteråt och man vågar sedan mer. Men det är svårt när ena delen av kroppen vill och andra inte, skall man våga ta steget eller göra det som känns bekvämast?! 
 
Det är svårt att veta hur man skall göra för att få bättre självförtroende och självkänsla, jag tror att man bara får våga och tänka förbi sin rädsla och sedan berömma sig själv när man gör något bra. 
 
 
 

Träning

Det här med träning är en svår grej, hade velat vara en person som gillar att träna och hålla igång men har så svårt att komma igång med det. Jag vet inte hur många gånger jag bestämt mig för att NU skall jag börja träna och äta lite nyttigare, tränar en gång och sen känner jag inte för det längre... vet inte hur jag skall få fram den där "Åå vad det är roligt att träna" känslan. Sen gillar jag inte att springa eller gå till gymmet utan vill hellre träna sporter där man inte tänker på att man tränar på samma vis utan man gör det för att det är roligt. 
 
Nu för tiden blir man så påverkad av många saker runt omkring sig, Facebook, Instagram, Aftonbladet och många mer skriver artiklar och lägger upp bilder på personer som tränar och går ner massa i vikt och vilken ny diet man skall äta efter. För visa kan det vara bra att se hur andra lyckas, att tänka "kan dom, kan jag". MEN för andra så blir det för mycket att försöka leva upp till kraven på hur smal och vältränad man skall vara och det blir istället negativt av det. 
Jag tycker det är bättre att alla gör som dom vill, vill man äta onyttigt så är det bara till att göra de. Att säga till någon att man måste börja träna är som att tvinga en rökare att sluta röka, det är inte helt lätt. 
 
Jag har fått erbjudande om att börja träna Volleyboll igen som jag gjorde i flera år när jag var yngre, Hade faktiskt varit kul. Får se om jag går dit eller inte, fortsättning följer helt enkelt...

Ett papper, en penna och mina tankar!

Jag är en person som gillar att skriva, ofta ligger jag och tänker massa på kvällen och då underlättar det att ta fram ett papper och en penna och skriva ner alla tankar för att sen kunna släppa de och somna, skriver jag inte ner de så ligger jag bara och grubblar flera timmar istället. 
Där är en av anledningarna varför jag har skaffat en ny blogg. 
 
Fär några år sedan hade jag en blogg där jag skrev roliga saker, jag strävade efter att bara skriva sånt som jag tyckte var kul och skrattade åt. Det är svårt att försöka vara rolig för man vet inte om andra tycker det jag skriver är roligt eller om dom bara tycker jag är konstig. Därför kände jag nu att det vara kul att skapa en ny blogg där jag kan börja om från noll.
 
Men denna blogg är jag inte ute efter att få massa läsare, jag skriver för att jag känner för att skriva. Har någon lust att läsa det är det okej för mig, men jag kommer inte säga till alla att jag har en blogg.

Ny blogg

Här sitter jag, klockan halv fyra på natten och har precis skaffat mig en ny blogg. Varför skaffar jag en ny blogg nu undrar säkert ni?! Det tar vi en annan dag säger jag...
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0